Acryl nagels - Haar en Nagels

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nagels > info nagels
Acrylnagels:

Acryl is een poeder. Door dit poeder te mengen met een vloeistof krijg je een acryl bolletje, met dat bolletje gaan we de nagel modelleren waardoor je de vorm van de nagel krijg.

Acrylnagels zijn een stuk harder dan gelnagels en daardoor beter geschikt voor mensen die meer met hun handen werken en/of mensen die veel met hun handen in het water zitten.
Acryl droogt aan de lucht, binnen 3 à 6 min is het hard genoeg om te vijlen. Het duurt 24 à 48 uur voor het acryl volledig uitgehard is. Dat wil niet zeggen dat je in die tijd niets kunt doen, maar uiteraard moet je wel oppassen met schoonmaakmiddelen en niet te veel met de nagels tikken.

Indien de nagels niet van zichzelf lang zijn wordt er bij het plaatsen van de eerste set nagels gebruikt gemaakt van tips of sjablonen. Hier over heen komt dan een laagje acryl.
Na het zetten van een eerste set nagels moeten deze na 2 à 3 weken weer behandeld worden. (dit is per persoon verschillend).Omdat de nagels groeien ontstaat een uitgroei waardoor ze uit balans/model zijn, dit moet weer opnieuw opgebouwd worden.

Met acryl is veel mogelijk, zoals een French-manicure (mooi wit randje aan de uiteinde van de nagel) Tevens zijn acrylnagels in diverse kleuren te maken of zijn ze te voorzien van een glitter.

Ik werk met produkten van :


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu